ARRIBADA DE LA PRIMAVERA A LA RESI.....I ALTRES HISTÒRIES.


CORS SOLIDARIS💙💙💙💙


La Montse, filla de la Tina, ens ha proposat participar en un projecte solidari de confeccionar cors de roba per les dones que han patit un càncer de pit.
Les àvies estan encantades de poder participar hi i cada dijous a la tarda ens posem a treballar, xerrar i riure juntes.






La Elisa, filla de la Martina, ve cada dilluns a impartir un taller de costura per les àvies que els hi agrada cosir. Confeccionant els productes que es vendran a les fires de San Jordi i la Festa del Modernisme que es faran a la Colònia Güell.
Alguns dijous també ve a ajudar-nos amb els cors.





 






LA PRIMAVERA ARRIBA ABANS D'HORA🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷


Aquest hivern ha estat especialment dur, molts dies grisos, fred, malalties i despedides. Així que l'equip d'animació vam decidir que la primavera vindria abans d'hora a decorar la casa i alegrar-no la vista.
Hem dedicat moltes hores a fer flors de totes les mides i tamanys i decorar vidres, armaris i sostres.


 Aquesta és una bonica foto d'un retrobament d'uns amics que s'estimen. Ala Resi, ho dic sovint, som una gran família. 
En Francisco degut al deteriorament causat per la seva malaltia baixa molt poques estones a la sala Modol. En aquesta ocasió ho ha fet i en Salvador està molt feliç de veure'l.

 Tots els avis i àvies que volen, s'engresquen en la feina de fer cors, i flors per vestir la casa. Tant a Güell com a Mòdol.
A la foto de dalt teniu a la esq. a la Rufina, al costat la M. Eugènia i a sota la Leonides, el Francisco, en Ramón i l'Ángeles.













                                     

                                     

                              




Colors i colors per tota la casa!



Concert de música de Frank Sinatra i contemporanis, a càrreg del Gendre de la Maruja.🎶🎶🎶


 Vam passar una estona molt agradable escoltant les cançons que ens va interpretar el Jordi. Ell és actor de doblatge i un amant de la música.
Ens va presentar una cuidada selecció de cançons dels anys 40 i 50, explicant-nos una mica de què anava cada una i qui la cantava.
També ens va interpretar alguna a petició del públic. I ens ha promés tornar aviat.







 TARDA D'INTERCANVI INTERGENERACIONAL.
ANEM A L'ESCOLA A EXPLICAR CONTES ALS NENS I NENES DE PRIMÀRIA


L'Esola Llor celebra cada dos anys una tarda on avies i àvies, pares i mares poden venir a explicar contes als nens i nenes.
Aques cop ens han convidat i la Francisca i la Pilar es van oferir voluntàries per llegir-lis uns contes.
A l'arribar ens van convidar a unes infusions. I després cap a la sala d'actes, plena a vesar de criatures expectants i àvides d'històries.
Va ser una bonica tarda per nosaltres.
I les dues ho van fer molt bé.





GRAVACIÓ D'UN REPORTATGE SOBRE LA GUERRA CIVIL EXPLICADA PELS AVIS

Enguany els nois i noies que cursen batxillerat al Llor i fan la optativa d'audiovisuals, han volgut fer un reportatge sobre la guerra civil espanyola, explicat en primera persona, pels veritables protagonistes que encara són entre nosaltres.
Així doncs, ens van visitar a la Resi i van entrevistar a algunes àvies i avis, que van estar contents de poder col.laborar amb ells, ja que és una manera de sentir-se valorats, de saber-se escoltats per generacions més joves a qui aquest terrible conflicte els hi queda tan lluny. 










En Jesús, la Manola, la María Coín, la Pilar, L'Eulàlia, la Ramona i en Màrius van ser testimonis excepcionals.

REPORTATGE SOBRE UN DIA AL RESIDENCIAL COLÒNIA GÜELL

Els alumnes de 4art de la ESO de l'Escola Llor van passar per la Resi abans de la primavera per fer un reportatge sobre el que significa viure a una residència geriàtrica. Tenien ganes d'acostar-se a aquest món, del qual la societat no sempre dona la cara més amable del mateix. 
Ells i elles van poder comprovar que viure a la Resi està ple de sentit per les àvies i avis que composen aquesta gran família que són. Que malgrat les dificultats que la vellesa comporta a nivell físic i que han hagut de deixar casa seva per no poder o no voler viure sols, el dia a dia a la Resi té sentit, es viu l'Aquí  i l'Ara, amb motivació i alegria, s'ajuden els uns als altres i conten amb l'ajuda de l'Equip de professionals que els acompanya.











ANIVERSARIS DEL PRIMER QUATRIMESTRE DE L'ANY🎉🎈🍰

Al llarg dels darrers mesos, han fet anys, la Francisca Llamas, la Manola,la Rosa, el José, la Isabel García, el Francisco Fernández, la María Coín, la Bárbara, la Chavela, i la Rufina.















 CELEBRANT LA MONA DE PASQUA🐰


Amb les àvies i avis hem fet la mona i ens l'hem berenada. A Güell ho hem fet "tunejant" donuts i a Mòdol, la Rosa cuinera ens ha fet una coca boníssima, que hem anat retallant amb un got perquè tingues forma rodona i també l'hem "tunnejat".
Així que hem passat una tarda molt "llaminerament entretinguda".






 En Salvador no va poder estar-se i abans de tunejar el donut, ja li va clavar una queixalada.


 El Félix, l'Angustias, la Leonides, la M.Eugènia....totes i tots molt concentrats per guarnir els donuts amb els productes que els hi haviem donat. I amb la consigna d'esperar-se a acabar la Mona per poder-se'la menjar.



La Maruja, dóna pràctica que és, tira pel dret i acaba ràpit de tunejar el donut.







I....au! un cop acabada ja ens la podem menjar! Mmmm boníssima!!!












 La Concha, el Ramón, la Dolors Pi de la Serra, la Dolors Cutillas, la Pilar i la Basi, tots van gaudir molt amb aquest taller divertit.





 


 A la Pepita, la Concep i el Francisco els hi vam donar de premi una bona cullerada de xocolata desfeta.



Un cop acabat el berenar de Pasqua, s'ha de recollir tot i posar-ho en ordre, aquesta vegada la Florentina pren la iniciativa d'escombrar.


Així varen quedar a Mòdol les mones fetes a partir d'una coca feta per la cuinera.







 l'Antònia Fernández molt creativa està en un plis de guarnir la mona, la Manolita prefereix una cullereta i es pren més temps per decorar-la.










 en Josep, el fill del Ramon va venir a passar la tarda amb nosaltres i també va fer-se una mona. 








I així hem arribat al final d'aquesta publicació. Com heu pogut observar, a la Resi no parem quiets. Procurem fer de cada dia un dia únic a viure. Un altre hivern hem deixat enrera i una esplèndida primavera ja hem encetat.



Lo sencillo es poderoso. Lo sencillo se conquista desde la síntesis de la experiencia y de la sabiduría. Lo sencillo es natural, es fácil, es amable, no tiene pretensiones.
Ocurre a menudo que grandes lecciones de vida, plenas de sabiduría, nacen de conceptos sencillos pero a los que, paradójicamente, cuesta llegar y aún más comprender cabalmente. (...)
Y así es. Nada es menor en nuestra vida. Nada es pequeño en el encuentro con el otro. Precisamente la mayor muestra de grandeza de un ser humano se observa en su sencillez, en su humildad, en su calidez, en su amabilidad, en su ternura, en la capacidad de mejorar el momento presente del otro desde la entrega que busca regalar una brizna de alegría a quien tenemos enfrente. Porque en efecto, tenemos muchas vidas que mejorar, empezando con la propia y la de quienes tenemos cerca.
Aquest llibre, el Laberinto de la Felicidad dels autors Àlex Rovira i Francesc Miralles, el vàrem llegir amb les àvies i els avis, i ens va procurar moltes estones de reflexió i tertúlia.
Finalitzaré aquesta publicació amb un homenatge a les àvies i avis que ens han deixat al llarg de les darreres setmanes.
Per totes elles i ells, un profund agraïment per haver pogut compartir part del seu camí, per haver aprés del que m'han aportat, un desig de bon Viatge i sapigueu que sempre romandreu al meu cor i al cor de tots els components de la gran família que som els i les àvies de la Resi i l'Equip de professionals que els acompanyen dia a dia, Aquí i Ara, amb Actitut Positiva i Amor.






No podem fer grans coses, però sí coses petites amb un gran amor.
                                         Mare Teresa de Calcuta



Comentarios

Entradas populares de este blog

Donar Vida al anys

ABRIL

CARNIVAL D'ANIMALS, EMOTICONOS I ALTRES HISTÒRIES